achtergr

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

De eigenaar belt mij en wij maken een afspraak. Ik wil echter niet weten wat de ontvanger mankeert, want ik begin de behandeling altijd met het voelen en betasten van het hele dier en wil dus derhalve niet beïnvloed worden door voorkennis zoals wanneer een paard links achter niet helemaal lekker loopt bijvoorbeeld.

(Graag 30-60 min.voor dat ik kom de evt. deken verwijderen, en ong. 2-3 uur ervoor geen zwaar werk verrichten.)

Na deze eerste kennismaking vertel ik mijn bevindingen en wil dan ook meer weten van het dier om een beeld te kunnen vormen.

Wat voor een type paard heb ik voor me, wat de klachten zijn en wat voor voer hij krijgt etc.

Dan volgt de basis behandeling met eventueel al aanpassingen voor de betreffende klachten. De behandeling duurt ongeveer 45- 60 minuten en het hele lichaam wordt onder handen genomen met de eerder genoemde technieken zoals masseren, drukken, stretchen etc.

Aangezien elk mens en elk dier verschillend is, is de behandeling speciaal afgestemd. Twee dieren met dezelfde klachten krijgen dus niet altijd dezelfde behandeling. In de westerse geneeskunde krijgen patiënten met bijvoorbeeld een maagzweer altijd dezelfde behandeling: namelijk maagzuurremmers. In de oosterse geneeskunde gaat men er vanuit dat een maagzweer veroorzaakt kan worden door verschillende oorzaken, met andere woorden: verschillende vormen van “uit balans raken”. Zo zijn er dus verschillende therapieën mogelijk bij patiënten met de zelfde klachten.

In totaal zijn we ongeveer 1 uur tot 1,5 uur bezig. Daarna kunnen er vervolg behandelingen gedaan worden die meer beperkt zijn tot alleen de klacht.
 

Kosten behandelingen

Paarden: 1e behandeling € 60,- vervolg behandelingen € 45,-
Honden: 1e behandeling € 40,- vervolg behandelingen € 25,-

Deze prijzen gelden binnen een cirkel van ca. 25 km rondom Amsterdam.
Grotere afstanden in overleg.

Belangrijk: bij ernstige klachten is het altijd raadzaam uw Dierenarts te waarschuwen. Shiatsu is een aanvulling op de dierengeneeskunde en geen vervanger, echter als u dit wenst werk ik graag met uw dierenarts samen.

herman-bernard-behandelt-paard-1
herman-bernard-behandelt-hond
herman-bernard-behandelt-paard-2